Arama

Ahmet Ataç: Herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretiyoruz

Ahmet Ataç, Dünya Yaşlılar Günü’nde Metin Özöğüt Yaşam Merkezi sakinleriyle buluştu. Merkezde bugüne kadar 179 kişiye hizmet verildi.

02/10/2026 17:20 | Son Güncelleme : 02/10/2026 18:15 | Okunma Sayısı : 23 | Esra Yavuz


Ahmet Ataç: Herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretiyoruz

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte deneyimli vatandaşlarla bir araya geldi. Oyunların ve müzikli etkinliklerin gerçekleştirildiği programda Ahmet Ataç da merkez sakinlerine eşlik etti.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi sakinleriyle sohbet eden Ahmet Ataç, yaş almanın sosyal hayattan uzaklaşmak anlamına gelmediğini belirtti. Deneyimli vatandaşların yaşamın içinde aktif şekilde yer almasını önemsediklerini ifade eden Ahmet Ataç, “Deneyimli vatandaşlarımızın yaşamın içinde, sağlıklı, üretken ve mutlu bir şekilde yer alması bizim için çok kıymetli. Onların yaşam deneyimi, kentimizin hafızası ve hepimizin yol göstericisidir” dedi.

Belediye hizmetlerinin toplumun farklı kesimlerine ulaşması gerektiğini söyleyen Ahmet Ataç, “Bir belediyenin en temel sorumluluğu, insanına hayatın her döneminde sahip çıkmaktır. Biz de çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan engelli bireylerimize ve deneyimli vatandaşlarımıza kadar herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nin yalnızca konaklama hizmeti vermediğine dikkat çeken Ahmet Ataç, merkezde sağlık ve sosyal yaşama katılım alanlarında da çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Ahmet Ataç, “Burada hemşerilerimizin sağlığını, sosyal bağlarını ve hayata katılımını güçlendiren büyük bir dayanışma ortamı var. En değerli şey, yüzlerdeki tebessüm ve birlikte olmanın verdiği güçtür. Bu güzel ortamı hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Aralık 2021’den bu yana faaliyet gösteren Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde bugüne kadar 179 kişiye hizmet verildi. 72 yatak kapasitesine sahip merkezde halen 55 kişi konaklıyor. Merkezde sağlık, beslenme, fiziksel aktivite, psikososyal destek ve sosyal yaşama katılıma yönelik hizmetler sunuluyor.

60 yaş üzerindeki vatandaşların günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları gözetim ve desteğin sağlandığı merkezde doktor gözetiminde 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. Günlük muayene, ilaç takibi ve sağlık kontrollerinin yanı sıra fizyoterapist eşliğinde bireysel ve grup egzersizleri gerçekleştiriliyor. Merkez sakinlerine kişiye özel psikososyal destek programları da uygulanıyor.

Sosyal ve sanatsal faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde haftada iki gün resim, bir gün müzik atölyesi ve üç gün spor etkinliği düzenleniyor. Merkez sakinlerinin hazırladığı çalışmalar ise dönemsel sergilerle ziyaretçilere sunuluyor.

IMG_9026-i6abfbdd0a3570.jpg

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

2 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

2 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

2 ay önce
Yorumlar