Eskişehir’de 2 kişinin öldüğü kazada sanık hakim karşısına çıktı: Tutukluluğu devam edecek
Eskişehir’de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili tutuklu sanık Fahrettin Ercivan’ın yargılanmasına devam edildi. Kaza sırasında 1,47 promil alkollü olduğu belirlenen Ercivan, “Keşke benim canıma bir şey olsaydı da o iki masum insana bir zarar gelmeseydi” dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.
17/09/2026 11:57 | Son Güncelleme : 17/09/2026 13:24 | Okunma Sayısı : 30 | Enes Atkan
Sivrihisar-Polatlı kara yolunda meydana gelen kazada, Fahrettin Ercivan’ın kullandığı 26 FB 732 plakalı hafif ticari araç, önünde seyreden otomobile arkadan çarpmıştı. Çarpışmanın ardından savrularak takla atan otomobildeki Cemalettin Gençer ile Kadriye Özdamar hayatını kaybetmiş, Efe ve Hanife isimli yolcular ise yaralanmıştı.
Kaza sırasında 1,47 promil alkollü olduğu belirlenen ve olayın ardından tutuklanan Ercivan hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.
“Keşke benim canıma bir şey olsaydı”
Mahkemede savunma yapan Ercivan, olaydan yaklaşık bir saat önce alkol aldığını ve Günyüzü ilçesindeki bir arkadaşının yanına gitmek üzere yola çıktığını söyledi.
Önündeki aracın şerit içerisinde yalpaladığını gördüğünü ve sürücünün uyuduğunu düşündüğünü belirten Ercivan, sollama sırasında aracın fren yaptığını ve mesafeyi hesaplayamayarak çarptığını savundu.
Ercivan, “Böyle bir olaydan dolayı çok pişmanım. Keşke benim canıma bir şey olsaydı da o iki masum insana bir zarar gelmeseydi” dedi.
Tanık: “Bizi yaklaşık 150 kilometre hızla geçti”
Duruşmada tanık olarak dinlenen Samet Ç. ise Ankara istikametine doğru ilerlediği sırada Ercivan’ın kullandığı aracın kendisini yüksek hızla geçtiğini söyledi.
Samet Ç., “Sağ şeritte yaklaşık 110 kilometre hızla ilerliyordum. Kaza yapan araç arkamdan gelerek beni oldukça hızlı şekilde solladı. Hızı yaklaşık 150 kilometre civarındaydı. Önümde kendi şeridinde seyreden diğer araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle öndeki araç yanlayarak takla atmaya başladı ve bariyerlerin üzerinde durdu” ifadelerini kullandı.
Sanık avukatı yeni rapor ve tahliye istedi
Sanık avukatı, müvekkilinin asli ve tam kusurlu olduğuna yönelik tespitleri kabul etmediklerini belirtti. Hayatını kaybedenlerin emniyet kemerlerinin takılı olmadığına ilişkin bulgular bulunduğunu öne süren avukat, kusur durumunun yeniden belirlenmesi amacıyla dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesini ve Ercivan’ın tahliye edilmesini talep etti.
Duruşma salonunda gizlice fotoğraf çekti
Duruşma sırasında sanık yakını M.A.’nın cep telefonuyla salon içerisinde izinsiz görüntü ve fotoğraf çektiği tespit edildi. Mahkeme başkanının talimatıyla polis ekipleri telefona el koyarak kayıtları incelemeye aldı. M.A. hakkında tutanak tutularak adli işlem başlatıldı.
Mahkeme heyeti, sanık avukatının güvenli sürüş yeteneğinin kaybına ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması talebini reddetti. Olay yerinde keşif yapılmasına, eksik evrakların tamamlanmasına ve Fahrettin Ercivan’ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Eskişehir'in Yenikent Mahallesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
1 ay önceCaddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı
Eskişehir'in Yenibağlar Mahallesi'nde sokaktan caddeye çıkan otomobil ile seyir halindeki başka bir otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan olmazken, iki araçta da maddi hasar oluştu.
1 ay önceEskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
Eskişehir'de seyir halindeyken alev alan otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, aracın alev topuna döndüğü anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.
1 ay önce