Nadir Küpeli: “Sanayicinin uygun maliyetli finansmana ihtiyacı var”
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, sanayicilerin üretim kapasitesini artırması, yeni yatırımlar yapması ve yeşil dönüşüme ayak uydurabilmesi için uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmana erişimin artırılması gerektiğini söyledi.
23/08/2026 14:34 | Son Güncelleme : 07/10/2026 22:10 | Okunma Sayısı : 140 | Suat Kaçar
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, sanayicilerin üretim, yatırım ve ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için finansmana erişimin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.
Özellikle teknoloji yoğun ve yüksek katma değer sağlayan yatırımların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Küpeli, bu yatırımların Türkiye'nin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlayacağını dile getirdi.
“Finansmana erişim büyük önem taşıyor”
Küpeli, “Sanayicilerimizin üretimlerini sürdürmeleri, kapasitelerini artırmaları, yeni yatırımlar gerçekleştirmeleri ve ihracat pazarlarında daha güçlü bir konuma gelmeleri için finansmana erişim büyük önem taşıyor. Özellikle yüksek katma değerli ve teknoloji yoğun yatırımların desteklenmesi, ülkemizin rekabet gücünü artıracaktır” dedi.
Bankalar ile sanayiciler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Küpeli, finansman olanaklarının yeni yatırımların önünü açacağını kaydetti.
Yeşil dönüşüm için finansman çağrısı
Sanayide yaşanan değişimin yalnızca üretim teknolojileriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Küpeli, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sınırda karbon düzenlemelerinin sanayi kuruluşları açısından yeşil dönüşümü zorunlu hale getirdiğine dikkat çekti.
Küpeli, “Sanayi kuruluşlarımızın enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, karbon emisyonlarının azaltılması ve çevre dostu üretim teknolojilerine yönelik yatırımlar yapması gerekiyor. Bu yatırımların gerçekleştirilebilmesi için uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman imkânlarının artırılması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Eskişehir OSB olarak sanayicilerin yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlaması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Küpeli, finans kuruluşlarıyla geliştirilecek iş birliklerinin dönüşümün hızlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
2 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
2 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
2 ay önce