Bugun...


Sezai ŞEN

facebook-paylas
Başarılı bir bürokratın harcanma hikayesi!
Tarih: 13-05-2024 11:55:00 Güncelleme: 14-05-2024 20:20:00


Burası Türkiye; burada vatana ve millete, bulunduğunuz şehre, o bölgedekik insanlara hak ettikleri hizmetleri vermek istiyorsanız çok dikkatli olacaksınız, her işi iki kere düşünecek, iyice ölçüp biçerek yapacaksınız. Etrafınızda olanlara ayrı bir dikkat edeceksiniz; bazıları siz oraya geldiğinizde hali hazırda bazı köşe başlarını tutmuş, torbasını bir yerlerden doldurmaya başlamış olacaktır. Belki koltuğunuzda gözü olup sizi harcamaya kalkan bir-iki kişi çıkar ama bulunduğu devlet kurumunu menfaat çiftliğine çevirmiş olanlardan bol bol bulabilirsiniz.

İLKLERİN MÜDÜRÜ OLARAK DEMEK Kİ MÜKAFATI DEĞİL CEZAYI HAK ETMİŞ!
Tapu ve Kadostra 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya geçici olarak görevlendirildi. Bu görevlendirilmenin arka planında ne var diye düşünenleriniz olacaktır elbette. Ancak uzun yıllardan beri Eskişehir'e hizmet etmiş, hem de 17. Bölge Müdürlüğünü halkın en fazla memnun olduğu yer haline getirmeyi başarmış, vatandaşın işini kolaylaştıran ve süresini kısaltan birçok uygulamayı ilk defa bu şehirde başlatmış, işini hakkıyla bilen ve yapan, oldukça başarılı bir bürokratı harcamanın perde arkasında sizce ne olabilir ki?
Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, 15 Eylül 2014 tarihinden beri Eskişehir ile Bölgeye bağlı Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik İllerinde, 53 Tapu, 4 de Kadastro Müdürlüğü ile gayet güzel hizmet verirken Genel Müdürlük tasarrufuyla aynı kadroyla Genel Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü emrine niye görevlendirilmiş olabilir ki?
Sizlerin de aklına bizim aklımıza gelenler gelmiş olabilir; devletin-milletin malına el uzatmıştır, ne bileyim işte çalmıştır, rüşvet almıştır, vatandaşı haraca bağlamıştır...
SADECE BİNASINI DEĞİL İÇİNDEKİ HİZMETİNİ DE 10 NUMARA YAPMIŞTI!
Bu tür bir şeyden dolayı zaten Ankara'da görevlendirilmiş olsaydı herhalde kimse gidişine üzülmezdi. Ancak duyduğumuza göre Ankara'da görevlendirilmesini hak ve hukuka sığdıramayan çok geniş bir kesim Kılıç 'a destek veriyor. Çünkü onlar Kılıç'ı çok iyi tanıyorlar ve kendi yüzlerini kızartacak bir şey yapmayacağını çok iyi biliyorlar. Aslında bu durumu bilmeyen de yok; zaten bu yüzden çamur atmak hiç de kolay olmamış!
Bir Cevdet Kılıç düşünün; oldukça başarılı, ilklerin müdürü olarak biliniyor. şehrinize özellikli ve anıt eser niteliğinde hizmet binası yapılabilmesi için müthiş bir özveri ile gayret gösteriyor ve o binayı yaptırıyor. Bölge halkı o binada ferah ferah, rahat rahat her türlü işini görüyor.
Sadece bina mı yapmış peki bu Kılıç? Hayır, tam tersine o harika binaya yaraşır nitelikte iş de üretmiş. Örneğin onun döneminde vatandaşların şikayetleri en düşük seviyeye kadar gerilemiş.
ÖRNEK ALINAN UYGULAMALARI BAŞLATAN BÜROKRAT DA OYDU!


Bizim de bizzat tapuda işimiz oldu ve gidip yerinde görmüştük; bazı yeni uygulamaların nasıl çalıştığını bilemediğimiz için bu kapsamda gelen vatandaşlara yardımcı olacak uzman personel konuşlandırılmıştı danışmaya. Onlar telefonlarımızı gerekirse ellerine alarak neyi nasıl yapacağımızı bize gösterdiler, onların yardımıyla işimizi çok daha kısa sürede ve çok daha kolay bir şekilde yapabildik. Bizim de faydalandığımız bu harika bilgilendirme hizmetleri o kadar beğenildi ki aynı uygulama örnek gösterilerek ülke geneline de yaygınlaştırıldı!
2023 yılı resmi verilerine göre; 17. Bölge Müdürlüğü bu dönemde vatandaş memnuniyeti açısından 23 adet Bölge Müdürlüğü içinde 3. sıraya, Tescile Esas başvuruların karşılama hızı açısından 1. sıraya, Personel Memnuniyeti açısından da 6. sıraya yükseldi. 
Cevdet Kılıç döneminde; Tapu Kadastro İş Zekası Projesinin altlığını teşkil eden Personel Performans Sisteminin Pilot Çalışmasına, zaman ve kaynak gereksinimini en az seviyeye düşürecek Sayısallaştırma ve Dönüşüm Uygulaması Pilot çalışmasına, Bağlı 4 ilde Çanakkale Şehitleri Z-Kütüphaneleri Projelerine de öncülük edildi.
Elektronik Sicile geçişin ilk aşaması olan ipotek ve hacizlerin kütüklerdeki fiziki terkin işlemlerine son veren uygulamaya ilişkin Bölge İnceleme Kurulunda karar alarak ilk defa Tepebaşı ve Odunpazarı Müdürlüklerinde uygulayan da Kılıç'tan başkası değildi. Ki daha sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bu uygulamayı Türkiye Geneline yaygınlaştırma kararı aldı.
BÖLGE MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALACAK SUÇ BULAMAYINCA UYDURDULAR!


İyi de kardeşim Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'ın yukarıda saydığımız güzel hizmetleri dışında Ankara'da görevlendirilmesine vesile olacak başka bir suçu var mıydı? Başarılı bir bürokratı hırsızlıktan, yolsuzluktan, rüşvetten görevden uzaklaştırıp Ankara'da farklı bir göreve atayamıyorsanız neden atayacaksınız ki? Ortada gerçekten de sağlam bir kusur, büyük bir hata olması lazım ki böyle bir şey gerçekleşebilsin, değil mi?
Peki var mıydı? Tabi ki yoktu!
Hem de öyle yoktu ki..
Evet öyle yoktu ki, yıllardan beri kurum içinde kurdukları düzen sayesinde çok önemli paraları ceplerine, hesaplarına aktaranlar böyle başarılı, dikkatli ve dürüst bir bürokratı nasıl olup da kendi devranlarının dönmesine, devam etmesine vesile olacak şekilde bir kıvama getireceklerdi!
Cevdet Kılıç, gayr-i meşru gelir elde eden, kurumu başka alanlardaki işleri için kullanan, başka alanlardaki işlerine kurumda harcadığından daha fazla mesai harcayan ve kendi cebine attığı kazançla önemli bir servet elde edenleri varlığıyla, duruşuyla ve gayretiyle sürekli rahatsız etti. Onlar da onu sürekli oraya buraya şikayet ettiler. Çoğu zaman hakkında doğru düzgün bir suçlama bulamadılar. Öyle bulamadılar ki...
UYDURULAN 50 SUÇLAMANIN 49'UNU İKİNCİ GRUP MÜFETTİŞLER ÇOK SAÇMA BULDULAR
Bakın kendisinden sürekli olarak haksız yere fazla mesai ya da usulsüz bir şekilde koruyucu giyim yardıım taheplerinde bulundular. Hatta usulsuz olarak menfaat karşılığı bilirkişilik yapıp buna karşılık dairede telafi mesaisi yapmamayı bile kendi hakları ve sıradan görmeye başladılar. O da bu konuda kendilerine uyarılarda bulununca bu sefer onlar onun hakkında kendilerince suç uydurmaya başladılar. Örneğin kendilerine mobing uyguladığını bile iddia ettiler. Düşünsenize bir; sizin haksız ve hukuksuz taleplerinizi karşılayamayacağını söyleyen başarılı bir bürokrat size görevi gereği yaptığı uyarıyı siz mobbing uygulamak olarak oraya buraya taşıyorsunuz ve kamuoyunda birtakım insanlar da bu yalana inanıyor!
Neyse Cevdet Kılıç hakkında arayıp tarayıp hatırı sayılır bir kusur, hata, suç bulunamayınca bu sefer oturdular kendileri tam 50 madde suçlamada bulundular. Ancak ikinci grup müfettişler bu suçlamaların 49'unu fazla saçma, tamamen hayali ve gerçeklerle tamamen ilgisiz buldu. Ancak onların işlerine yarayacak tek bir madde bıraktılar geride.
BÖLGE MÜDÜRÜNE YÖNELTİLEN  ZORLAMA SUÇLAMALAR BU KADAR OLMAZ DEDİRTİYOR!
Bakın bu çok ilginç işte. Çünkü bu Türkiye'de başarılı bir bürokratın harcanmasına temel teşkin eden, bize göre gerçekten de çok saçma bir gerekçe: Müfettişlerin bulunduğu odanın kapısını biraz sert açmak!
Elbette bunun yanına sos olsun, kalabalık görünsün diye iki yardımcısının şüpheli ifadeleri (ki bir ifade sonradan müfeettişler tarafından değiştirilmiş) de ekleniyor.
Belki şaka yaptığımızı düşünüyorsunuz ancak sabırla yaptığımız araştırmalar sonunda gördük ki Tapu ve Kadostra 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'ın Ankara'da görevlendirilmesine vesile olan sürecin temelinde sadece bunlar var, yani kapının güya sert açılması ve zorlayarak alınan ifadeler. Nasıl ama, gayet güzel gerekçeler değil mi bürokrat harcamak için!
İŞİNİ YAPMAYAN VE KURUM ÜZERİNDEN ŞAHSİ GELİR ELDE EDENLERİ UYARMAK EN BÜYÜK SUÇU OLDU!


Ama onun böyle komik bir suçlamayla Ankara'da görevlendirilmesini sağlayanların, usulsuz olarak bilirkişilik yapıp maaştan haricinde yüklü şahsi gelir sağlamalarında, yapmaları gereken telafi mesaisini yapmamalarında ve verilen görevlere sürekli olarak itiraz ederek işleyişi bozmalarında hiçbir kusur yok! 
Hatta bundan önceki dönemlerde Eskişehir’deki emlakçıların sertifika eğitimlerine öğretmen olarak katılmalarında ve bu yolla emlakçılar ile çok duygusal(!) ilişkiler geliştirmelerinde hiçbir mahsur yok!
Bakın burası Türkiye. Yok öyle başarılı bir bürokratsınız, hemen her işiniz kusursuz işliyor, vatandaş sizden son derece memnun diye öyle o koltuğu meşgul etmek. Bir de bakmışsınız kulaklarınıza inanamayacağınız icad edilmiş bir suçlamayla kendinizi bir başka yerde görevlendirilmiş bulursunuz. Aynen Tapu ve Kadostra 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'ın başına geldiği gibi. 
En kötüsü de ne biliyor musunuz aslında?
Bakın bir bürokrat kurum içinde menfaat yuvalanması yapanların uğraşları, iftiraları ile harcanıyor ve şehrin milletvekilleri bu konuda en ufak bir açıklama yapma gereği bile duymuyorlar!
Bunun Ankara'da görevlendirilen Cevdet Kılıç için bir önemi yok ama geride kalan bürokratlar bu kadar sahipsiz kaldıklarını gördükleri zaman artık bu tür iftiracılara, menfaatçilere karşı kendilerini yeteri kadar güçlü ve korunan olarak göremeyecekler, bu tür menfaatçilere karşı bir duruş sergileyemeyecekler. Bu da kurumun her geçen gün zıvanadan çıkmasından başka bir anlama gelmeyecek.
HAZİRAN AYINDA ZATEN YENİ GÖREVLENDİRMEDE BULUNULABİLİRDİ AMA NEDEN BU YOLA BAŞVURULDU?
Tapu ve Kadostra 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, saçma bir suç uydurularak Ankara'da görevlendiirldi, Eskişehir'deki görevine son verildi. Şehrimiz adına büyük bir kayıp. Elbette yerine birini göndereceklerdir ama ilklerin müdürü Cevdet Kılıç'ın yenilen hakkı, çiğnenen gururu yerine bir daha konulamayacaktır. Zira Haziran ayında kendisinin tayini çıkarılabilinirdi ve kendisine artık Eskişehir'de görev verilmeyeceği makul bir şekilde izah edilebilirdi. Çünkü devlete 35 yıldan bu yana hizmet etmiş bir kişiye öyle komik bir suçlamadan dolayı Ankara'da görevlendirme cezası vermek aslında Eskişehir'i ve bölge halkını cezalandırmaktır.
Eskişehir olarak başarılı bürokratlarımıza sahip çıkmıyor, sonra da her fırsatta Eskişehir'den bürokrat yetişmediğinden şikayetçi olup duruyoruz!
Tapu ve Kadostra 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'ın yenilen hakkı, çiğnenen gururunu yerine iade etmek için yapılabilecek elbette bir şeyler mutlaka vardır. Bir an önce yiğidin hakkını yiğide vermek gerekir. Aksi takdirde başarılı bürokratların bu şekilde harcanmaları ve harcanmalarını seyredilmesi bürokrasideki çürümeyi hızlandıracak, bürokratlar işlerini çok daha iyi yapma gücünü kendilerinde bulamayacaklardır!



Bu yazı 5451 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
2 Fenerbahçe 31 26 1 4 83 27 82 +56
3 Trabzonspor 31 16 11 4 54 41 52 +13
4 Beşiktaş 31 14 12 5 41 37 47 +4
5 Kasımpaşa 31 13 11 7 55 55 46 0
6 Çaykur Rizespor 31 13 12 6 40 47 45 -7
7 Başakşehir FK 31 12 12 7 39 36 43 +3
8 Antalyaspor 31 10 9 12 36 34 42 +2
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Sivasspor 31 10 10 11 37 43 41 -6
11 Adana Demirspor 31 9 10 12 48 43 39 +5
12 Samsunspor 31 10 14 7 35 41 37 -6
13 Kayserispor 31 10 12 9 36 45 36 -9
14 MKE Ankaragücü 31 7 11 13 37 40 34 -3
15 Hatayspor 31 7 12 12 36 41 33 -5
16 Konyaspor 31 7 12 12 32 45 33 -13
17 Gaziantep FK 31 8 16 7 34 47 31 -13
18 Fatih Karagümrük 31 7 15 9 34 39 30 -5
19 Pendikspor 31 7 15 9 34 61 30 -27
20 İstanbulspor 31 3 21 7 22 59 13 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 28 21 6 1 64 24 64 +40
2 Göztepe 28 17 6 5 47 18 56 +29
3 Çorum FK 28 14 8 6 46 29 48 +17
4 Kocaelispor 28 14 8 6 42 33 48 +9
5 Bodrumspor 28 13 7 8 36 19 47 +17
6 Sakaryaspor 28 13 7 8 41 30 47 +11
7 Bandırmaspor 28 12 8 8 43 24 44 +19
8 Gençlerbirliği 28 11 7 10 33 27 43 +6
9 Boluspor 28 12 9 7 27 30 43 -3
10 Erzurumspor FK 28 11 7 10 28 22 40 +6
11 Ümraniyespor 28 9 12 7 33 40 34 -7
12 Keçiörengücü 28 8 12 8 25 35 32 -10
13 Manisa FK 28 7 11 10 33 34 31 -1
14 Şanlıurfaspor 28 7 12 9 25 30 30 -5
15 Adanaspor 28 9 16 3 22 40 30 -18
16 Tuzlaspor 28 7 14 7 27 44 28 -17
17 Altay 28 5 20 3 12 61 15 -49
18 Giresunspor 28 2 22 4 13 57 7 -44
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 31 21 5 5 68 27 68 +41
2 Bucaspor 1928 31 19 3 9 47 19 66 +28
3 Van Spor FK 30 19 5 6 50 31 63 +19
4 1461 Trabzon FK 31 17 6 8 57 32 59 +25
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 31 15 6 10 43 26 55 +17
6 Ankaraspor 31 14 6 11 39 26 53 +13
7 Karacabey Belediye Spor 32 11 10 11 33 30 44 +3
8 Ankara Demirspor 31 13 13 5 35 33 44 +2
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 31 12 13 6 36 32 42 +4
10 Diyarbekir Spor 31 11 13 7 32 32 40 0
11 Nazilli Belediyespor 32 11 13 8 37 49 38 -12
12 Altınordu 31 9 12 10 36 31 37 +5
13 Kırklarelispor 32 9 13 10 24 35 37 -11
14 Hes İlaç Afyonspor 31 8 12 11 18 30 35 -12
15 Serik Belediyespor 31 8 13 10 25 34 34 -9
16 Zonguldak Kömürspor 31 8 15 8 31 49 29 -18
17 Kırşehir Futbol SK 32 5 20 7 29 62 22 -33
18 Bursaspor 31 5 18 8 22 52 20 -30
19 Adıyaman FK 31 3 22 6 21 53 15 -32
Takım O G M B A Y P AV
1 Aliağa Futbol A.Ş. 25 18 0 7 53 14 61 +39
2 Kepezspor FAŞ 24 19 1 4 51 13 61 +38
3 52 Orduspor FK 25 13 7 5 34 23 44 +11
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 24 12 6 6 32 22 42 +10
5 İnegöl Kafkas GK 24 10 6 8 25 23 38 +2
6 Edirnespor 24 11 9 4 37 23 37 +14
7 Artvin Hopaspor 24 9 8 7 31 22 34 +9
8 Mardin 1969 Spor 24 10 10 4 33 29 34 +4
9 K.Çekmece Sinopspor 25 9 10 6 33 26 33 +7
10 Karabük İdmanyurdu Spor 24 9 11 4 22 35 31 -13
11 Kırıkkalegücü FK 24 7 12 5 23 29 26 -6
12 Talasgücü Belediyespor 24 8 14 2 24 37 26 -13
13 Gümüşhanespor 25 4 12 9 21 41 21 -20
14 Malatya Arguvanspor 24 2 18 4 11 44 10 -33
15 Tarsus İdman Yurdu 24 2 19 3 16 65 9 -49
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/04/2024 Trabzonspor vs Sivasspor
 13/04/2024 Kasımpaşa vs Konyaspor
 13/04/2024 MKE Ankaragücü vs Gaziantep FK
 13/04/2024 Adana Demirspor vs Kayserispor
 13/04/2024 Beşiktaş vs Samsunspor
 14/04/2024 Pendikspor vs Başakşehir FK
 14/04/2024 Çaykur Rizespor vs Antalyaspor
 14/04/2024 Hatayspor vs İstanbulspor
 14/04/2024 Fatih Karagümrük vs Fenerbahçe
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 06/04/2024 Bodrum FK vs Keçiörengücü
 06/04/2024 Ümraniyespor vs Şanlıurfaspor
 06/04/2024 Sakaryaspor vs Boluspor
 07/04/2024 Bandırmaspor vs Manisa FK
 07/04/2024 Çorum FK vs Kocaelispor
 07/04/2024 Eyüpspor vs Altay (H:1)
 07/04/2024 Gençlerbirliği vs Adanaspor
 08/04/2024 Giresunspor (H:1) vs Tuzlaspor
 08/04/2024 Göztepe vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/04/2024 Adıyaman FK vs Kırklarelispor
 07/04/2024 Altınordu vs Diyarbekir Spor
 07/04/2024 Ankara Demirspor vs Esenler Erokspor
 07/04/2024 Ankaraspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 07/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Hes İlaç Afyonspor
 07/04/2024 Bucaspor 1928 vs Zonguldak Kömürspor
 07/04/2024 Bursaspor vs 1461 Trabzon FK
 07/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Van Spor FK
 07/04/2024 Serik Belediyespor vs Kırşehir Futbol SK
 07/04/2024 Bursaspor - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 07/04/2024 Altınordu - Diyarbekir Spor Altınordu ligde evindeki son 5 maçını kazandı  Altınordu kazanır
 07/04/2024 Serik Belediyespor - Kırşehir Futbol SK Kırşehir Futbol SK ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Mardin 1969 Spor
 07/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 07/04/2024 Edirnespor vs Malatya Arguvanspor
 07/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Artvin Hopaspor
 07/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs K.Çekmece Sinopspor
 07/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Tarsus İdman Yurdu
 07/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs 52 Orduspor FK
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI