Arama

3 yaşındaki Elif Mavi’nin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Eskişehir’de 3 yaşındaki Elif Mavi Avli’nin hayatını kaybettiği trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Küçük kızın ailesi, sürücü F.A.B. hakkında verilen ev hapsi kararına ve bilirkişi raporuna itiraz ederek tutuklama talebinde bulundu.

07/09/2026 14:44 | Son Güncelleme : 07/09/2026 16:30 | Okunma Sayısı : 35 | Enes Atkan


3 yaşındaki Elif Mavi’nin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Kaza, 4 Eylül’de Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi Çolpan Sokak’ta meydana geldi. F.A.B. yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Merve Avli ile 3 yaşındaki kızı Elif Mavi Avli’ye çarptı.

Kazada anne hafif şekilde yaralanırken, ağır yaralanan Elif Mavi kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük kız, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü F.A.B. hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verildi.

AW783275_02-i6a9ea579d7fc9.jpg

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kazaya ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, anne ile kızının kaldırımdan yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada otomobilin kendilerine çarptığı görüldü.

Görüntülerde kazanın ardından annenin kızını kucağına aldığı, çevredeki vatandaşların yardıma koştuğu ve ağır yaralanan Elif Mavi’nin hastaneye götürülmek üzere bir araca bindirildiği anlar da yer aldı.

Sürücü: “Kusurlu olduğumu düşünmüyorum”

Sürücü F.A.B., emniyetteki ifadesinde hızının yaklaşık 10-20 kilometre olduğunu ve anne ile çocuğu aracının önünde aniden gördüğünü söyledi. Mesafenin çok kısa olması nedeniyle fren yapmasına rağmen kazayı önleyemediğini savunan F.A.B., olay nedeniyle üzgün olduğunu ancak kazada kusurlu olduğunu düşünmediğini ifade etti.

Aile ev hapsi kararına itiraz etti

Elif Mavi’nin ailesinin avukatı Harun Günçay, sürücü hakkında uygulanan ev hapsi kararına ve dosyadaki bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini açıkladı.

Bilirkişi raporunun hukuka aykırı şekilde düzenlendiğini savunan Günçay, raporda çocuğun 14 metre sürüklendiğine ilişkin bir ifade bulunduğunu belirterek sürücünün asli kusurlu olduğu kanaatinde olduklarını söyledi. Günçay, şüphelinin tutuklanması yönünde talepte bulunduklarını ve hukuki süreci takip ettiklerini belirtti.

“Kızım için adalet istiyorum”

Kızının doğum gününü kutladıktan bir gün sonra onu toprağa verdiğini söyleyen baba Fatih Avli, “Kızım için adalet istiyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi.

Elif Mavi’nin amcası Ali Avli ise “Ben bir gün önce yeğenime hediye seçtim, ertesi gün mezar yeri seçtim. Adalet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Adliye önünde yapılan açıklamanın ardından anne Merve Avli fenalaşırken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

AW783275_05-i6a9ea57bbc9ae.jpg

Etiketler : Eskişehir Elif Mavi Avli Vişnelik trafik kazası güvenlik kamerası adalet
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı

Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı

Eskişehir'in Yenikent Mahallesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.

1 ay önce
Caddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı

Caddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı

Eskişehir'in Yenibağlar Mahallesi'nde sokaktan caddeye çıkan otomobil ile seyir halindeki başka bir otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan olmazken, iki araçta da maddi hasar oluştu.

1 ay önce
Eskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Eskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Eskişehir'de seyir halindeyken alev alan otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, aracın alev topuna döndüğü anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

1 ay önce
Yorumlar