4 yıldır eski sevgilisinden kaçıyordu: 3 il değiştirdi, yine izini buldu
Kilis'te ayrıldığı eski sevgilisinden kaçmak için İzmir, Balıkesir ve Eskişehir'e taşınan 24 yaşındaki K.S.Ü., dört yıldır tehdit ve takip edildiği iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı. Genç kadının Eskişehir'deki evine izinsiz girdiği ve ölüm tehditlerini sürdürdüğü öne sürülen Y.Z. hakkında mahkeme tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
15/10/2026 14:28 | Son Güncelleme : 15/10/2026 16:00 | Okunma Sayısı : 27 | Enes Atkan
Kilis'te yaklaşık dört yıl önce ayrıldığı eski sevgilisi tarafından sürekli takip edildiğini ve ölüm tehditleri aldığını öne süren 24 yaşındaki K.S.Ü., üç kez şehir değiştirmesine rağmen tehditlerden kurtulamadığını belirterek yargıya başvurdu. Eskişehir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, daha önce tutuksuz yargılanan 38 yaşındaki Y.Z. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Kilis'ten kaçtı, üç farklı şehirde izini buldu
İddiaya göre K.S.Ü., Kilis'te yaşadığı dönemde Y.Z. ile olan ilişkisini yaklaşık dört yıl önce sonlandırdı. Ayrılığı kabul etmeyen Y.Z.'nin genç kadını takip etmeye ve ölümle tehdit etmeye başladığı ileri sürüldü.
Yaşadığı baskılardan kurtulmak isteyen genç kadın, önce İzmir'e, ardından Balıkesir'in Ayvalık ilçesine ve son olarak Eskişehir'e taşındı. Ancak eski sevgilisinin her gittiği şehirde adresini bularak tehditlerini sürdürdüğü iddia edildi.
Şüphelinin Eskişehir'de genç kadının evine izinsiz girdiği de öne sürüldü.
“Nereye gittiyse izini takip etmiş”
Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve mağdurun avukatı Funda Güney, genç kadının uzun süredir tehdit altında yaşadığını belirtti.
Güney, “Bu şahıs 4 yıl olmasına rağmen kadın nereye gittiyse onun izini takip etmiş, adresini bulmuş ve bulduğu her yerde ölüm tehditlerine devam etmiştir” dedi.
Sanığın daha önce aldığı altı aylık hapis cezasının ardından da genç kadını tehdit ettiğini öne süren Güney, şahsın Kilis'ten Eskişehir'e gelerek kadının iş yerine gittiğini ve hem kendisine hem de annesine tehdit mesajları gönderdiğini söyledi.
“Ölümünün kendi elinden olacağını açıkça ifade etmiş”
Sanığın gönderdiği mesajlarda açık ölüm tehditleri bulunduğunu belirten Güney, tehditlerin ciddiyetine dikkat çekti.
Güney, “Şahsın mesajlarında; ölümünün kendi elinden olacağını, gerek 2 gün içerisinde gerek 2 yıl içerisinde ama bir gün bunu yapacağını açık bir şekilde müştekiye iletmiştir” ifadelerini kullandı.
Genç kadının ilişki sırasında da fiziksel şiddete maruz kaldığını öne süren Güney, sanığın Eskişehir'de mağdurun evine izinsiz girdiğini ve bu durumu ifadesinde kabul ettiğini aktardı.
Sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Eskişehir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Y.Z.'nin tutuksuz yargılanmasına ilişkin durum yeniden değerlendirildi.
Mahkeme, sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
Kararın ardından açıklama yapan Avukat Funda Güney, “Bir kişiyi daha kaybetmemek için dosyayı takip edeceğiz, Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
2 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
2 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
2 ay önce