Çağlar Ölce'den şeker pancarı fiyatlarına tepki: Çiftçiler üretimden vazgeçiyor
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce, şeker pancarı alım fiyatlarının çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını belirterek fiyatların yeniden düzenlenmesini istedi.
15/10/2026 12:09 | Son Güncelleme : 15/10/2026 13:29 | Okunma Sayısı : 28 | Esra Yavuz
Çiftçilerin üretimden çekilmesinin tarıma bağlı sanayiyi ve kırsal ekonomiyi de etkileyeceğini belirten Çağlar Ölce, şeker pancarının Eskişehir açısından önemli bir geçim kaynağı ve şeker sanayisinin temel ham maddelerinden biri olduğunu vurguladı.
İlgili kurumlara çağrıda bulunan Çağlar Ölce, “Açıklanan şeker pancarı alım fiyatı yeniden gözden geçirilmeli ve üreticilerimizin maliyetleri ile beklentileri dikkate alınarak revize edilmelidir. Bugün çiftçiye yeterli ekonomik karşılık sağlanmazsa yarın üretimin devamlılığını sağlamak çok daha zor olacaktır.” diye konuştu.
Tarım politikalarında uzun vadeli planlamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Çağlar Ölce, fiyatların belirlenmesinde üretici temsilcilerinin görüşlerinin alınmasını ve gerçek üretim maliyetlerinin açık biçimde ortaya konulmasını istedi. Çağlar Ölce, tarımsal desteklerin zamanında ödenmesi, girdi maliyetlerinin azaltılması ve çiftçilerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini de belirtti.
Çağlar Ölce, “Biz çiftçimizin ‘Artık ekmeyeceğim.’ demesini değil, ‘Önümüzdeki yıl daha fazla üreteceğim.’ diyebilmesini istiyoruz.” dedi.
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak çiftçilerin sorunlarını gündeme getirmeyi sürdüreceklerini belirten Çağlar Ölce, üreticilerin tarımdan uzaklaşmasını önlemek amacıyla somut adımlar atılması çağrısını yineledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu
YENİ Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, il ve ilçe teşkilatlanma sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek partinin sahada aktif çalışma yürüteceğini söyledi.
2 ay önceYENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı
YENİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı'nın kurucu yönetimi açıklandı. Kurucu İlçe Başkanlığı görevine Tevfik Yıldırım atanırken, yönetim kurulu üyeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.
2 ay önceCHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi
CHP Genel Merkezi tarafından atanan İl Başkanı Volkan Enver Kılıç'ın görev yapacağı Eskişehir İl Yönetim Kurulu belli oldu. 21 kişilik yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımını yapacak.
2 ay önce