Emlak ve araç ilanlarında yeni dönem: Sosyal medya alternatifi
Ticaret Bakanlığı'nın EİDS kapsamında yaptığı düzenlemeyle yetki doğrulaması bulunan taşınmaz ve araç ilanlarının sosyal medya platformlarında paylaşılabilmesinin önü açıldı. Eskişehirli gayrimenkul danışmanı Erkan Büyükarslan, ilan sitelerindeki yüksek paket ücretlerine dikkat çekerek sosyal medyanın sektör için önemli bir alternatif oluşturacağını söyledi.
14/08/2026 10:10 | Son Güncelleme : 28/09/2026 18:26 | Okunma Sayısı : 153 | Enes Atkan
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamında yetki doğrulaması yapılan taşınmaz ve araç ilanlarının sosyal medya platformlarında paylaşılabilmesine yönelik düzenleme, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.
Dijital pazarlama yöntemlerinin yaygınlaşmasıyla emlak ve otomotiv sektöründe kullanılan ilan mecraları da çeşitleniyor. Düzenlemeyle birlikte EİDS onaylı ilanların fotoğraf ve detaylarının sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılabilmesi mümkün hale gelirken, sektör temsilcileri yüksek maliyetli ilan platformlarının yanı sıra alternatif bir kanala kavuşmuş oldu.
“Sosyal medyada da paylaşarak herkese ulaşabiliyoruz”
Düzenlemeyi değerlendiren gayrimenkul danışmanı Erkan Büyükarslan, sosyal medyanın sektör açısından önemli bir alternatif oluşturduğunu belirterek, “Ticaret Bakanlığı'nın bize vermiş olduğu izin çıktı. Sosyal medyada ilan paylaşımlarımız, fotoğraflı paylaşımlar serbest bırakıldı. EİDS onaylı ilanlarımızı sosyal medyalarda artık paylaşmaya başlayabileceğiz. Sadece ilan sitelerine bağlı değil, sosyal medyada da paylaşarak herkese ulaşım sağlayabiliyoruz” dedi.
“İlan sitelerinin ücretleri dükkan kiralarından fazla”
İlan platformlarının paket ücretlerinin sektör açısından ciddi bir maliyet oluşturduğunu dile getiren Büyükarslan, sosyal medya üzerinden paylaşım yapılabilmesinin bu konuda alternatif sağlayacağını ifade etti.
Büyükarslan, “İlan sitelerinin ücretleri bayağı yüksek. Şu anda onun karşılığında diğer sosyal medyalarda paylaşım hakkımız doğmuştur. Paylaştığımız üç tane ilan sitesi var, hepsinin fiyat farklılıkları bulunuyor. Tabii ki fahiş fiyatlar da var, dükkan kiralarından fazla fiyatlar var” ifadelerini kullandı.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
1 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
1 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
1 ay önce