Eskişehir’de anız yangını paniği: Alevler ormana sıçramadan söndürüldü
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde çıkan anız yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle yerleşim yerlerine ve ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Bölgede yangın söndürme helikopteriyle havadan gözlem yapılırken, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.
09/09/2026 13:58 | Son Güncelleme : 09/09/2026 14:23 | Okunma Sayısı : 12 | Enes Atkan
Yangın, Tepebaşı ilçesine bağlı Karaçobanpınarı kırsalında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine ekipler harekete geçti.
Rüzgarın etkisiyle alevlerin büyüme riskine karşı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki arazözler, yangın söndürme araçları ve personel bölgeye sevk edildi.

Alevler ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı
Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın, yerleşim yerlerine ve çevredeki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.
Olası yeni parlamaları tespit etmek ve bölgedeki durumu takip etmek amacıyla yangın söndürme helikopteriyle havadan gözlem uçuşu da gerçekleştirildi.
Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Eskişehir'in Yenikent Mahallesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
1 ay önceCaddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı
Eskişehir'in Yenibağlar Mahallesi'nde sokaktan caddeye çıkan otomobil ile seyir halindeki başka bir otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan olmazken, iki araçta da maddi hasar oluştu.
1 ay önceEskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
Eskişehir'de seyir halindeyken alev alan otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, aracın alev topuna döndüğü anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.
1 ay önce