Eskişehir Haber

Eskişehir’de KYK yurtlarının kapasitesi 18 bin 500’e çıkacak

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, KYK Yunusemre Yurdu’nda yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Yaz boyunca kentteki yurtlarda bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Kalın, mevcut 16 bin 500 kişilik yurt kapasitesinde 5 bin 500 boş yatak bulunduğunu açıkladı. Boş yatakların 2 bin 250’sinin erkek, 3 bin 250’sinin ise kız öğrenciler için olduğunu ifade etti.

AW783688_02-i6a9fb2fbbe27d.jpg

“Başvuranların neredeyse yüzde 99’unu alacak kapasiteye sahibiz”

Yurt başvurularının sonuçlandığını belirten Kalın, “Şu an itibarıyla tüm başvuranların neredeyse yüzde 99’unu alacak kapasiteye sahip gözüküyoruz. Bu sene yurtlarımıza 5 bin 500 yeni öğrenciyi alacağız” dedi.

Kentte yapımı devam eden 2 bin kişilik yeni yurdun ekim ayının başında sisteme dahil edilmesinin planlandığını aktaran Kalın, böylece toplam kapasitenin yaklaşık 18 bin 500’e, boş yatak sayısının ise 7 bin 500 civarına çıkacağını söyledi.

Yeni dönem için yurt ücretlerinin bin 125, bin 300 ve bin 450 TL olarak belirlendiğini de ifade etti.

Yurtlara yaklaşık 30 milyon liralık bakım

Yaz döneminde yurtların ısıtma, sıcak su, soğutma ve asansör sistemleri başta olmak üzere birçok bölümünde kapsamlı bakım gerçekleştirildiğini belirten Kalın, açık ihaleler kapsamında yaklaşık 20 milyon TL harcandığını söyledi.

Sonradan ortaya çıkan ek çalışmalarla birlikte toplam masrafın yaklaşık 30 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Kalın, öğrenciler gelmeden önce son rötuşların ve detaylı temizliklerin tamamlandığını belirtti.

“Bir öğrencinin aylık maliyeti 20 bin TL’nin üzerinde”

Öğrencilere yurtlarda sunulan hizmetlere de değinen Kalın, en düşük yurt ücretinin bin 125 TL olduğunu ancak bir öğrencinin aylık maliyetinin 20 bin TL’nin üzerinde bulunduğunu söyledi.

 

Kalın, öğrencilerin sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin yanı sıra internet, çamaşır ve kurutma makineleri ile diğer yurt imkânlarından ek ücret ödemeden yararlanabildiğini belirtti. Yurtlarda ayrıca psikolog, sosyal incelemeci ve manevi danışmanların da öğrencilere destek verdiğini ifade etti.

AW783688_08-i6a9fb2f899567.jpg