Arama

Kazım Kurt’tan 30 Ağustos mesajı: Bayramlar halkla birlikte kutlanmalı

Kazım Kurt, 30 Ağustos’un Cumhuriyet’in temellerini atan büyük bir zafer olduğunu belirterek millî bayramlarda halkın katılımının artırılmasını istedi.

30/08/2026 09:31 | Son Güncelleme : 30/08/2026 11:48 | Okunma Sayısı : 18 | Enes Atkan


Kazım Kurt’tan 30 Ağustos mesajı: Bayramlar halkla birlikte kutlanmalı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı en önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek, millî bayramların halkın daha geniş katılımıyla ve büyük bir coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi.

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ardından açıklamalarda bulundu.

 

30 Ağustos’un Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aşamalarından biri olduğunu ifade eden Kurt, Büyük Zafer’in ardından Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarıldığını vurguladı.

 

“Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir zafer”

 

Başkan Kurt, şunları söyledi:

 

“30 Ağustos, Kurtuluş Savaşı’nın en büyük aşamasıdır. 30 Ağustos Zaferi’yle birlikte Seyitgazi, Eskişehir, Uşak ve İzmir derken bütün Türkiye düşmandan temizlenmiştir. Dört yıllık bir mücadelenin sonunda kazanılan ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir zaferdir. Bu nedenle en büyük bayramlarımızdan biri olduğunu düşünüyorum.”

 

“Halkın katılımının sağlanamaması büyük bir sorun”

 

Resmî törenlere halkın katılımının artırılması gerektiğini belirten Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Valilik, her yıl olduğu gibi bu yıl da meydandaki düzenlemeyi yaptı. Ancak resmî protokolün dışında halkın katılımının sağlanamaması, millî bayramlarda oldukça büyük bir sorun. Halkı devletten, milletten ve millî duygulardan uzaklaştırmaya çalışmak doğru değil. Bu bayramlar daha büyük coşkularla kutlanmalıdır.”

WhatsApp Image 2026-08-30 at 09.30.09 (1)-i6a93cea484e28.jpg

Etiketler : Kazım Kurt Odunpazarı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Eskişehir Vilayet Meydanı millî bayram
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

3 hafta önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

3 hafta önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

3 hafta önce
Yorumlar