Arama

Mehmet Avcı’dan İmralı’daki konut tartışmasına tepki

Eskişehir ADD Başkanı Mehmet Avcı, Abdullah Öcalan için İmralı’da yapılan konuta tepki göstererek iktidarın bu uygulamadan vazgeçmesini istedi.

19/09/2026 11:41 | Son Güncelleme : 19/09/2026 13:06 | Okunma Sayısı : 23 | Esra Yavuz


Mehmet Avcı’dan İmralı’daki konut tartışmasına tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Mehmet Avcı, “Terörsüz Türkiye” süreci ve Abdullah Öcalan için İmralı Cezaevi yerleşkesinde yapılan konutla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, söz konusu yapının 250 metrekarelik bir konut olduğunu ve cezaevi yerleşkesi içinde bulunduğunu açıklamıştı. DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan da yapının cezaevinin bir parçası olduğunu belirtmişti.

Süreci yakından takip ettiklerini belirten Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden iktidara eleştiriler yöneltti. Mehmet Avcı, “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü diyoruz. Abdullah Öcalan’ın çerçeve yasa süreciyle alakalı bir sürecin içinden şimdi de bir konut çıktı. Kimileri için villa, kimileri için binlerce metrekarelik bir alan. Bu adamın yeri cezaevidir” dedi.

Mehmet Avcı, Ankara Güvenpark’ta özlük hakları için eylem yapan gazilere yönelik müdahaleyi de hatırlattı. Güvenpark’ta eşit özlük hakları talebiyle eylem yapan er şehit yakınları ve er gazilere 19 Ağustos’ta polis müdahale etmiş ve eylemciler alandan çıkarılmıştı.

İmralı’daki düzenlemeyi eleştiren Mehmet Avcı, “Daha geçen günlerde Güvenpark’ın içinde özlük haklarını savunan gazilerimize palas pandıras müdahale eden iktidarın, Abdullah Öcalan için böyle bir konut yaptırarak ona bir rahatlık sağlaması bizleri üzmüştür. Bunu esefle kınıyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Avcı, yapının kamu kaynaklarıyla hazırlanmasına da tepki göstererek, “Bu devlet hepimizin devleti. Verdiğimiz vergiler, verdiğimiz emekler var. Asıl bana göre acı olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı için kanını dökmüş şehitlerin hatırasını ezerek bu konutların yapılmasıdır” diye konuştu.

Sürecin ilerleyen aşamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Avcı, Abdullah Öcalan’ın Meclis çalışmalarında rol alabileceğine ilişkin açıklamalara da karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Öcalan’ın “Silahsızlanma ve Stratejik Koordinasyon Alt Komisyonu”nda görev alacağını açıklamış, İmralı’daki yapının da cezaevine bağlı ek bir ünite olduğunu söylemişti.

 

Mehmet Avcı, “Bu sürecin sonrasında ‘Meclis’e gelsin, konuşsun’ evresine ilerleyeceğini biliyoruz. Meclis’te kurulacak alt komisyonlarda görev alsın sürecini biliyoruz. Türk milleti vicdanen de bunu reddediyordur. Bu tarz iltimaslar bu milletin kanını donduruyordur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

YENİ Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, il ve ilçe teşkilatlanma sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek partinin sahada aktif çalışma yürüteceğini söyledi.

1 ay önce
YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı'nın kurucu yönetimi açıklandı. Kurucu İlçe Başkanlığı görevine Tevfik Yıldırım atanırken, yönetim kurulu üyeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

1 ay önce
CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Genel Merkezi tarafından atanan İl Başkanı Volkan Enver Kılıç'ın görev yapacağı Eskişehir İl Yönetim Kurulu belli oldu. 21 kişilik yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımını yapacak.

1 ay önce
Yorumlar