Arama

TOKİ’den borcu devam edenlere yüzde 25 indirim: Başvurular 22 Eylül’de başlıyor

TOKİ’nin borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlayacak.

21/09/2026 17:41 | Son Güncelleme : 21/09/2026 19:55 | Okunma Sayısı : 30 | Esra Yavuz


TOKİ’den borcu devam edenlere yüzde 25 indirim: Başvurular 22 Eylül’de başlıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geri ödemesi devam eden konut ve iş yeri sahiplerini ilgilendiren yeni indirim kampanyasının ayrıntılarını açıkladı. Borcunu erken kapatmak isteyen vatandaşlara yüzde 25 indirim uygulanacak. Başvurular 22 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ve 19 Ekim 2026’ya kadar devam edecek.

Kampanya kapsamında borç bakiyesinin tamamını peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcıları, mevcut borçları üzerinden yüzde 25 indirim hakkı kazanacak. Borcunu tamamen kapatan ve kat mülkiyeti oluşmuş projelerde bulunan alıcılar tapularını da alabilecek. TOKİ, kampanyadan yaklaşık 228 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanabileceğini açıkladı.

Borcunun tamamını ödeme imkânı bulunmayan vatandaşlar için de kısmi ödeme seçeneği sunulacak. Buna göre borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini peşin ödeyenler, yatırdıkları tutar üzerinden yüzde 25 indirimden faydalanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin geri ödeme taksitlerinin en geç Haziran 2025 sonuna kadar başlamış olması gerekiyor. Ayrıca başvuru sırasında ilgili aya ait taksidin yatırılmış olması, geçmiş dönem taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması şartı aranacak. Kalan taksit sayısı 12 ay veya daha az olanlar ise kampanyaya katılamayacak.

Başvurular, vatandaşların gayrimenkul satış işlemlerini gerçekleştirdikleri aracı bankalar üzerinden alınacak. Borç bakiyesi de başvuru döneminde ilgili bankadan öğrenilebilecek.

Kat mülkiyeti kurulmuş projelerde borcunu tamamen kapatarak tapusunu almak isteyenlerden belediyeden alınmış emlak beyan değerini gösteren belge ile DASK poliçesi istenecek. Vatandaşlar isterlerse borçlarını kapatmak için sözleşme imzaladıkları aracı bankadan konut kredisi de kullanabilecek.

 

TOKİ’nin açıkladığı takvime göre yüzde 25 indirim fırsatı yalnızca 22 Eylül-19 Ekim 2026 tarihleri arasındaki işlemlerde uygulanacak. Kampanya bittikten sonra gerçekleştirilecek borç kapatma veya kısmi ödemeler indirim kapsamında değerlendirilmeyecek.

toki görsel1-i6ab14285b7fa0.png

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 ay önce
3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.

1 ay önce
Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 ay önce
Yorumlar