Arama

Zafer Partisi Eskişehir’den sert mesaj: “Buyurun, hodri meydan”

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada Cumhuriyetin millî, üniter ve laik yapısına vurgu yapıldı. Açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştiriler yöneltilirken, daha önce kendilerine yapılan “İlk ve son kez uyarıyoruz” açıklamasına “Buyurun, hodri meydan” sözleriyle karşılık verildi.

30/08/2026 18:09 | Son Güncelleme : 30/08/2026 20:21 | Okunma Sayısı : 23 | Enes Atkan


Zafer Partisi Eskişehir’den sert mesaj: “Buyurun, hodri meydan”

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Büyük Taarruz’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekilen açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan zaferin Türkiye’nin bağımsızlığının temelini oluşturduğu ifade edildi.

Sakarya Meydan Muharebesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin tarihî önemine değinilirken, 30 Ağustos Zaferi “emperyalizme başkaldırının tarihteki en büyük örneklerinden biri” olarak nitelendirildi.

WhatsApp Image 2026-08-30 at 17.10.17 (1)-i6a94482d4e7de.jpg

“Cumhuriyetin üniter ve laik yapısını savunacağız”

Açıklamada Türkiye’nin bugün de kritik bir süreçten geçtiği savunularak Cumhuriyetin millî, üniter ve laik yapısının korunması gerektiği belirtildi.

Zafer Partisi’nin Türk milliyetçisi ve Atatürkçü çizgide mücadelesini sürdüreceği ifade edilerek, “Bizler Türk milliyetçileri, Atatürkçüler olarak bu kötü tablonun karşısında her daim mücadelenin içerisinde yer almaya devam edeceğiz” denildi.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve Cumhuriyetin temel değerlerinden taviz verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, Sevr Antlaşması ve Büyük Ortadoğu Projesi üzerinden de değerlendirmelerde bulunuldu.

Bahçeli’ye sert eleştiri

Açıklamanın devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yürütülen siyasi süreç hedef alındı. Bahçeli için “malum sürecin baş müzakerecisi” ifadesi kullanılarak gelinen noktadan sorumlu olduğu öne sürüldü.

Daha önce yaptıkları açıklamalar nedeniyle kendilerine yönelik tehditler aldıklarını savunan parti temsilcileri, kendilerine “İlk ve son kez uyarıyoruz” denildiğini belirtti.

“Buyurun, hodri meydan”

Söz konusu uyarıya sert ifadelerle yanıt verilen açıklamada, “Hadi buyurun! Ne yapacaksınız? Rahmetli Sinan Ateş gibi torbacılara mı vurduracaksınız? Genel başkanımıza yaptığınız gibi aylarca Silivri zindanlarında tutsak mı edeceksiniz? Nice muhaliflere yaptıklarınızı bizim üzerimizde de mi canlandıracaksınız? Buyurun, hodri meydan!” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yer alan bu sözler, konuşmacının siyasi değerlendirme ve iddiaları olarak dile getirildi.

“Mücadelemize taviz vermeden devam edeceğiz”

Zafer Partisi’nin “Ne mutlu Türk’üm diyene” anlayışına bağlılığını sürdüreceği belirtilen açıklamada, ülkenin geleceği ve bağımsızlığı için siyasi mücadeleye devam edileceği ifade edildi.

 

Açıklamanın ardından katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sloganlar eşliğinde parti binasına yürüyeceği belirtildi.

WhatsApp Image 2026-08-30 at 17.10.16-i6a94482e7c3d7.jpg

Etiketler : Zafer Partisi Eskişehir 30 Ağustos Eskişehir Devlet Bahçeli Zafer Bayramı
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

4 hafta önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

4 hafta önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

4 hafta önce
Yorumlar