Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
02/08/2026 15:48 | Son Güncelleme : 16/09/2026 21:41 | Okunma Sayısı : 256 | Suat Kaçar
Belçika'nın başkenti Brüksel'e bağlı Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, Emirdağ ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'e geldiğini belirterek, bu ziyaretlerin Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanımaya ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağladığını ifade etti.
Misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Ilunga, Belçika'da Türk toplumuyla kurulan bağların kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.
"Belçika'daki Emirdağlıları daha iyi anlamak için geliyorum"
Belçika'da yaşayan Emirdağlıların geldikleri toprakları yakından tanımak istediğini belirten Ilunga, şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Sizin gibi insanları Belçika'da ağırlamak bizim için büyük bir onur. Ben de 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'e geliyorum. Çünkü Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi anlayabilmek için onların geldiği toprakları tanımak istiyorum. Buradaki yaşamı, kültürü ve insanları gördükçe, Belçika'daki Emirdağlıları da daha iyi anlıyorum."
"Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"
Emirdağlıların memleketlerine olan bağlılığının dikkat çekici olduğunu ifade eden Ilunga, şöyle konuştu:
"Bana Emirdağlıların nasıl insanlar olduğunu sordunuz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor. Memleketlerine bağlılar ve Emirdağlı olmaktan büyük mutluluk duyuyorlar."
"60 yıllık ilişkileri daha da güçlendirmek istiyoruz"
Belçika ile Türkiye arasında yıllara dayanan dostluk bağlarını geliştirmek için çalıştıklarını belirten Ilunga, Eskişehir ile sürdürülen kardeş şehir ilişkisinin önemine vurgu yaptı.
Ilunga, "Bizim de amacımız zaten bu ilişkileri geliştirmek, bu 60 yıllık ilişkileri daha da ileriye taşımak. Bu yüzden Eskişehir'le kardeş şehir olduk. Yaklaşık 10 yıldır Eskişehir ile kardeş şehir ilişkimiz devam ediyor. Aynı zamanda Emirdağ ile de bir dostluk paktı imzaladık ve bu iş birliğinin içine dahil ettik." dedi.
Uluslararası ilişkilerden sorumlu belediye başkan yardımcısı olarak bu sürecin devam etmesi için çalıştığını belirten Ilunga, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben de belediye başkan yardımcısı olarak, özellikle uluslararası ilişkilerden sorumlu belediye başkan yardımcısı sıfatıyla bu ilişkilerin devam etmesinden yanayım. Yaklaşık 10 yıldır bunun için çalışıyoruz. Ben de 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'e gelerek bu bağların daha da güçlenmesine katkı sunmaya çalışıyorum."
Bunlar da ilginizi çekebilir
Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
1 ay önce3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor
Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.
1 ay önceBelçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
1 ay önce