Arama

Feride Betül Hacımusalar Yörükcü: Sorunlarımız sürüyor, mücadelemiz büyüyor

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, 19 Eylül Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

19/09/2026 15:23 | Son Güncelleme : 19/09/2026 17:17 | Okunma Sayısı : 28 | Esra Yavuz


Feride Betül Hacımusalar Yörükcü: Sorunlarımız sürüyor, mücadelemiz büyüyor

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, 19 Eylül 1979’da gerçekleştirilen İş Bırakma Eylemi’nin 47. yılında meslektaşlarının karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti.

47 yıl önce mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak kayıpları, ücret adaletsizliği ve meslek alanlarının değersizleştirilmesine karşı TMMOB’un çağrısıyla iş bıraktığını hatırlatan Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, “Madenlerden fabrikalara, şantiyelerden kamu kurumlarına kadar pek çok alanda üretim durdu. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütlü gücü ülkenin dört bir yanında görünür hale geldi” dedi.

Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, “19 Eylül bizlere şunu gösterdi. Ülkesi için düşünen, planlayan ve üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hakları ile halkın ortak çıkarları birbirinden ayrı değildir. Bugün, 47 yıl sonra, sorunlarımız sürüyor, mücadelemiz büyüyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomik koşulların meslektaşlarının çalışma hayatını etkilediğini söyleyen Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, yüksek hayat pahalılığı, düşük ücretler, işsizlik ve güvencesizliğe dikkat çekti. Genç mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma hayatına işsizlik ve gelecek kaygısıyla başladığını belirten Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, özel sektörde ise düşük ücret, uzun çalışma süreleri, kayıt dışı istihdam, yanlış meslek kodları ve sağlıksız çalışma koşulları bulunduğunu söyledi.

Kamudaki teknik personel yetersizliği, artan iş yükü ve özlük haklarındaki kayıplara da değinen Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, kadın meslektaşlarının eşit ücret ve işe alım konularında ayrımcılıkla karşılaştığını ifade etti. Emekli mühendis, mimar ve şehir plancılarının da ağırlaşan ekonomik koşullardan etkilendiğini belirtti.

Mesleki denetim ve kamusal planlama konularına değinen Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı yalnızca birer meslek değil, aynı zamanda kamusal sorumluluktur. Güvenli yapılar, sağlıklı kentler, nitelikli kamu hizmetleri, bilimsel planlama ve yaşanabilir bir çevre ancak mesleklerimizin bağımsızlığı ve kamusal niteliği korunarak mümkündür” dedi.

TMMOB ve bağlı odalarının yetkilerinin kısıtlandığını savunan Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, sorunların çözümü için örgütlü mücadele ve dayanışmayı işaret etti. Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, “19 Eylül 1979’da olduğu gibi bugün de emeğimize, mesleğimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, “47 yıl önce meslektaşlarımızın yaktığı mücadele ateşini bugün hep birlikte büyütüyoruz. 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü, ülkemize, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkma günüdür” dedi.

 

Feride Betül Hacımusalar Yörükcü, açıklamasını, “Bu anlayış ve kararlılıkla Dayanışma Günümüzü bir kez daha kutluyor, tüm meslektaşlarımızı emeğimiz, haklarımız, mesleğimiz ve ülkemizin geleceği için ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Yaşasın TMMOB örgütlülüğü. Yaşasın mücadelemiz” sözleriyle tamamladı.

photo_5868326581351158604_y-i6aae7efbbc8a6.jpg

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

1 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

1 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

1 ay önce
Yorumlar