Bakanlıklardan yeni düzenleme: İnşaat maliyetlerinde güncelleme
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, 2027 yılında emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yeniden belirlendi.
06/08/2026 09:44 | Son Güncelleme : 20/09/2026 19:18 | Okunma Sayısı : 180 | Esra Yavuz
2027 yılında emlak vergisi hesaplamalarında esas alınacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri güncellendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni düzenlemeye göre, konutlarda kullanılacak metrekare normal inşaat maliyetlerinin alt ve üst sınırları yapı sınıfına göre yeniden belirlendi. Lüks yapılarda metrekare maliyetleri 12 bin 642 lira ile 27 bin 712 lira arasında değişirken, birinci sınıf yapılarda 5 bin 335 lira ile 18 bin 532 lira arasında olacak.
İkinci sınıf yapılarda metrekare maliyetleri 3 bin 758 lira ile 12 bin 555 lira, üçüncü sınıf yapılarda bin 269 lira ile 8 bin 551 lira, basit yapılarda ise 604 lira ile 3 bin 856 lira arasında belirlendi.
Yeni tebliğ yalnızca konutları değil, fabrika, otel, hastane, banka, okul, sinema ve yüzme havuzu gibi farklı yapı türlerini de kapsıyor. Bu binalara ilişkin metrekare normal inşaat maliyet bedelleri de yeniden düzenlendi.
Belirlenen yeni tutarlar, gelecek yıl emlak vergisi uygulamalarında esas alınacak.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
1 ay önce3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor
Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.
1 ay önceBelçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
1 ay önce