Arama

Bandırma’dan Kazım Kurt’a bomba soru: O mesajı kim gönderdi?

K Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Kemal Bandırma, YENİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı kongresinde yaşanan olayları değerlendirerek, “Medyaya yansıyan, ulusal basına düşen Eskişehir’deki kongredeki kavga görüntüleri Eskişehir’e yakışmadı, Eskişehir’in demokrasisine yakışmadı” dedi. Bandırma, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının YENİ Parti’ye üye olmaya yönlendirildiği iddialarıyla ilgili de belediyeden açıklama beklediklerini söyledi.

01/10/2026 15:54 | Son Güncelleme : 01/10/2026 17:00 | Okunma Sayısı : 16 | Suat Kaçar


Bandırma’dan Kazım Kurt’a bomba soru: O mesajı kim gönderdi?

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Kemal Bandırma, YENİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı kongresi, yeni seçilen İlçe Başkanı Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı, kongrede yaşanan gerginlik ve Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına ilişkin gündeme gelen üyelik iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Yeni seçilen başkanımızı tebrik ediyoruz”

Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı’yı tebrik ederek sözlerine başlayan Bandırma, Odunpazarı’nda belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu savundu.

Bandırma, “Biz öncelikle tabii yeni seçilen başkanımız Emine Cevahir Çalıkuşu Hanım’ı tebrik ederek sözlerime başlayayım. Kendisini tebrik ediyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Tabii şu an zor bir süreç. Odunpazarı’nda bütün mahallelerde hizmetimiz eksik. Herkes hizmet bekliyor. Umarım sahaya çıkar Odunpazarı İlçe Başkanlığı ve talepleri belediyeye iletir. Çünkü belediyeyi biz sahada göremiyoruz” dedi.

“Kavga görüntüleri Eskişehir’in demokrasisine yakışmadı”

YENİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı kongresinde yaşanan gerginlik ve kavga görüntülerini de değerlendiren Bandırma, şöyle konuştu:

“Kongreye gelecek olursak, tabii ki siyasi parti kongrelerinde buna benzer görüntüleri bazen görüyoruz. Ama özellikle medyaya yansıyan, ulusal basına düşen Eskişehir’deki kongredeki kavga görüntüleri Eskişehir’e yakışmadı. Eskişehir’in demokrasisine yakışmadı. Çünkü Eskişehir her zaman barışın şehri olmuştur, uzlaşının şehri olmuştur. Tabii özellikle bir de belediye başkanı ve il başkanının böyle salondan çıkarılmak için zorlanması, orada kötü sözlerin sarf edilmesi de yakışmadı diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki il kongrelerinde böyle şeyler yaşamazlar, Eskişehir’in ulusal basındaki itibarına zarar vermezler diye düşünüyorum.”

Belediye çalışanlarına üyelik mesajı iddiası

Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına YENİ Parti’ye üye olmaları yönünde mesaj gönderildiğine ilişkin basında yer alan iddialara da değinen Bandırma, iddianın doğruluğu konusunda ellerinde kesin bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Bandırma, “Bugün bir medya kuruluşu tarafından da bu iddia ortaya atıldı. Tabii burada şöyle bir şey var; belediyede çalışan işçi sınıfındaki çalışanlara, özellikle memurlar zaten üye olamıyor, YENİ Parti’ye üye olmaları konusunda bir mesaj gönderildiğiyle ilgili bir haber çıktı. Haberin doğruluğu nedir, bunu bilemiyoruz. Kazım Kurt mu gönderdi mesajı, başka birisi mi gönderdi; tabii bunlarla ilgili herhangi bir bilgimiz yok” ifadelerini kullandı.

“Belediyeden açıklama bekliyoruz”

Söz konusu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten Bandırma, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ama bununla ilgili belediyeden biz bir açıklama bekliyoruz. Çünkü belediyede çalışan insanları böyle zorla bir partiye üye olmaya zorlamak, onları bir partiye yönlendirmek doğru değil diye düşünüyoruz. Bununla ilgili açıklamanın da önümüzdeki günlerde yapılacağını düşünüyoruz.”

“İl kongresinden önce nasıl bir denklem yapıyorlar bilemiyoruz”

YENİ Parti’nin kongre takvimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bandırma, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tabii parti yeni olduğu için orada nasıl bir denklem yapıyorlar, onu çok bilemiyoruz. Muhtemelen üyeleri de görüyorlardır. İl kongresinden önce kim seçilir, kim seçilemez, bunun denklemine göre mi uzattılar bilemiyoruz. Ama kongreleri de hayırlı olsun diyelim. İnşallah kavgasız, gürültüsüz bir kongre yaparlar. Seçilen il başkanı da seçime kadar partisinin başında durur.”

Etiketler : Mustafa Kemal Bandırma YENİ Parti Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı Odunpazarı Eskişehir
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

YENİ Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, il ve ilçe teşkilatlanma sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek partinin sahada aktif çalışma yürüteceğini söyledi.

1 ay önce
YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı'nın kurucu yönetimi açıklandı. Kurucu İlçe Başkanlığı görevine Tevfik Yıldırım atanırken, yönetim kurulu üyeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

1 ay önce
CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Genel Merkezi tarafından atanan İl Başkanı Volkan Enver Kılıç'ın görev yapacağı Eskişehir İl Yönetim Kurulu belli oldu. 21 kişilik yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımını yapacak.

1 ay önce
Yorumlar