Engin Melekşah’tan Eskişehir’deki üç üniversiteye personel çağrısı
Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Engin Melekşah, üniversitelerde personel dağılımının dengelenmesi için üç üniversiteye çağrıda bulundu.
05/10/2026 11:32 | Son Güncelleme : 05/10/2026 12:36 | Okunma Sayısı : 30 | Esra Yavuz
Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Engin Melekşah, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde personelin kurum içindeki yer değişikliğini belirli kurallara bağlamak amacıyla hazırlanan yönerge taslağına ilişkin açıklama yaptı. Engin Melekşah, çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek benzer uygulamaların Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinde de hayata geçirilmesini istedi.
Engin Melekşah, söz konusu talebi uzun süredir gündemde tuttuklarını söyledi. Konunun 2023 yılındaki Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda 4. madde olarak ele alındığını belirten Engin Melekşah, “Personelin birimler arası yer değişikliği taleplerinin belli periyotlarla toplanacak komisyon tarafından değerlendirilmesini istedik. Şeffaflık açısından sendika temsilcisinin de komisyonda yer almasını talep ettik.” dedi.
Talebin 2024, 2025 ve 2026 yıllarında da toplantılara taşındığını aktaran Engin Melekşah, tutanaklarda dönemin Rektör Yardımcısı ve mevcut Rektör Prof. Dr. Emine Gümüşsoy ile Genel Sekreter, Personel Daire Başkanı ve sendika temsilcilerinin imzalarının bulunduğunu kaydetti.
Engin Melekşah, “Biz sadece bu konuyu tutanaklara geçirmekle kalmadık. Süreci o günden bugüne takip ettik. Muhataplarımızla her görüştüğümüzde konuyu ilettik. Konunun önemini ve neden gerekli olduğunu ifade ettik.” diye konuştu.
Geçmiş dönemde çalışmanın hayata geçirilemediğini belirten Engin Melekşah, Prof. Dr. Emine Gümüşsoy’un rektörlük görevini devralmasının ardından sürecin başladığını ifade etti. Engin Melekşah, çalışmaya katkı sunan üniversite yönetimine, sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederken, çalışmanın sahiplenilmesi üzerinden yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.
Engin Melekşah ayrıca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesine norm kadro çalışması çağrısında bulundu. Fakülte, birim ve enstitülerde çalışan sayılarının ihtiyaçlara göre belirlenmesini isteyen Engin Melekşah, “Hangi fakültede kaç kişi olması gerektiği tespit edilsin. Nerede personel fazlası, nerede personel eksiği olduğu ortaya çıkarılsın. Bu bilgiler ışığında personel fakültelere dengeli şekilde dağıtılsın.” ifadelerini kullandı.
Engin Melekşah, öğrenci ve derslik sayısı az olan bir fakültede 20 personel bulunurken daha büyük bir fakültede 15 kişinin görev yapmasının dengesizlik oluşturabileceğini belirterek, iş yükünün çalışanlar arasında dengeli dağıtılması gerektiğini söyledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Özkan Demirkol Eskişehir'deki okullar için uyardı: "Eğitim sistemi kaosa sürükleniyor"
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, yeni eğitim yılı öncesi okul binaları, boşaltma kararları ve ikili eğitim uygulamasını gündeme taşıdı.
1 ay önceYüz yüze eğitim azalacak mı: Türkiye’de online eğitim 10 yılda katlandı
TÜİK verilerine göre çevrimiçi eğitim alanların oranı 2017’de yüzde 6,5 iken 2026’da yüzde 22,9’a çıktı. Her dört kişiden biri online eğitime yaklaştı.
1 ay önceEskişehir’de devlet okullarında kayıt parası iddiası: Fadime Arslan’dan açıklama
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, bazı devlet okullarında velilerden kayıt döneminde para istendiği iddialarının araştırılmasını istedi.
1 ay önce