Eskişehir’de taksi ücretlerine zam: Yeni tarife 1 Ekim’de başlayacak
Eskişehir’de yeni taksi tarifesi kabul edildi. Açılış 65, kilometre ücreti 65, indi-bindi ise 200 lira oldu. Tarife 1 Ekim’de başlayacak.
17/09/2026 17:52 | Son Güncelleme : 17/09/2026 19:15 | Okunma Sayısı : 24 | Esra Yavuz
Eskişehir’de taksi ücretlerine yapılacak zam belli oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında görüşülen yeni taksi ücret tarifesi kabul edildi. Kararla birlikte taksimetre açılışından kilometre ücretine, bekleme süresinden indi-bindi ücretine kadar birçok kalemde artış yapıldı. Yeni fiyatların 1 Ekim 2026 tarihinden itibaren kent genelinde uygulanması kararlaştırıldı.
Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası, çalışan giderleri ile kasko, sigorta, araç fiyatları, bakım ve onarım masraflarında yaşanan artışları gerekçe göstererek mevcut taksi ücretlerinin yeniden düzenlenmesini talep etmişti. Odanın talebi Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisine taşındı. Plan ve Bütçe ile Ulaşım Ortak Komisyonunda görüşülen talep kapsamında giderlerdeki artışlar ve TÜFE oranı dikkate alınarak yeni tarife hazırlandı.
Meclisten geçen tarifeye göre daha önce 50 lira olan taksimetre açılış ücreti 65 liraya yükseltildi. Taksiyle yapılan yolculuklarda her kilometre için alınan 55 liralık ücret de 65 liraya çıkarıldı. Her 100 metre için uygulanan 5,50 liralık ücret ise yeni dönemde 6,50 lira olacak.
Bekleme ücretlerinde de değişikliğe gidildi. Daha önce 132 lira olan birim saat ücreti 170 liraya yükseltildi. Birim dakika ücreti ise 2,20 liradan 3 liraya çıkarıldı.
Yeni tarifedeki en dikkat çeken değişikliklerden biri kısa mesafeli yolculuklarda uygulanan indi-bindi ücretinde oldu. Eskişehir’de 2 kilometreye kadar yapılan taksi yolculuklarında daha önce 160 lira olan indi-bindi ücreti, 40 liralık artışla 200 liraya yükseltildi.
Yeni uygulamada taksimetrenin açılması zorunlu olacak. Belirlenen fiyatlar günün 24 saati boyunca geçerli olacak. Gidiş-dönüş olarak gerçekleştirilen yolculuklarda ise dönüş için ayrıca kalkış ücreti alınmayacak. Mevcut taksi tarifesi 30 Eylül’e kadar devam edecek, kabul edilen yeni ücretler 1 Ekim 2026 tarihinden itibaren uygulanacak.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
1 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
1 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
1 ay önce