Arama

KPSS’ye son anda yetişenler de oldu, kapıdan dönenler de

Eskişehir’de gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda sınav merkezlerinin önünde son dakika hareketliliği yaşandı. Bazı adaylar motosikletle sınava yetişirken, kapıların kapanmasının ardından gelen adaylar içeri alınmadı.

06/09/2026 11:44 | Son Güncelleme : 06/09/2026 13:33 | Okunma Sayısı : 26 | Enes Atkan


KPSS’ye son anda yetişenler de oldu, kapıdan dönenler de

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen adaylar, kimlik ve sınav giriş belgelerinin kontrol edilmesinin ardından salonlara alındı.

Saat 10.00’da kapıların kapanması nedeniyle son dakikalarda okul çevrelerinde hareketlilik arttı. Bazı adaylar sınav merkezine motosikletle yetişerek içeri girmeyi başarırken, birkaç saniye geç kalan adaylar ise sınava alınmadı.

AW782495_03-i6a9d28ab87f1c.jpg

“Bu ikinci senem oluyor”

Sınava geç kaldığı için kapıdan dönen bir aday ile bina girişindeki görevli arasında yaşanan diyalog kameralara yansıdı.

 

Üzgün olduğu görülen adayı teselli etmeye çalışan görevlinin, “Zaten her sene oluyor” sözlerine aday, “Bu ikinci senem oluyor” yanıtını verdi. Sınava giremeyen aday daha sonra okul çevresinden ayrıldı.

AW782495_07-i6a9d28a3ec0c3.jpg

Etiketler : Eskişehir KPSS ÖSYM KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınava geç kalan aday sınav
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Özkan Demirkol Eskişehir'deki okullar için uyardı: "Eğitim sistemi kaosa sürükleniyor"

Özkan Demirkol Eskişehir'deki okullar için uyardı: "Eğitim sistemi kaosa sürükleniyor"

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, yeni eğitim yılı öncesi okul binaları, boşaltma kararları ve ikili eğitim uygulamasını gündeme taşıdı.

4 hafta önce
Yüz yüze eğitim azalacak mı: Türkiye’de online eğitim 10 yılda katlandı

Yüz yüze eğitim azalacak mı: Türkiye’de online eğitim 10 yılda katlandı

TÜİK verilerine göre çevrimiçi eğitim alanların oranı 2017’de yüzde 6,5 iken 2026’da yüzde 22,9’a çıktı. Her dört kişiden biri online eğitime yaklaştı.

3 hafta önce
Eskişehir’de devlet okullarında kayıt parası iddiası: Fadime Arslan’dan açıklama

Eskişehir’de devlet okullarında kayıt parası iddiası: Fadime Arslan’dan açıklama

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, bazı devlet okullarında velilerden kayıt döneminde para istendiği iddialarının araştırılmasını istedi.

2 hafta önce
Yorumlar