Vali Yılmaz: “Her derdiniz bizim derdimizdir”
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kahraman gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen yemek programında bir araya geldi.
20/09/2026 10:25 | Son Güncelleme : 20/09/2026 11:45 | Okunma Sayısı : 30 | Suat Kaçar
Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü’nün milletin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin şeref günü olarak kutlandığını hatırlattı.
“Gazilerimiz şanlı mücadelenin yaşayan temsilcileridir”
Gazilerin fedakârlıklarının hiçbir karşılığının bulunmadığını belirten Vali Yılmaz, şunları söyledi:
“Gazilerimiz; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Millî Mücadele’den Kore ve Kıbrıs’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz gecesine kadar uzanan şanlı mücadelenin yaşayan temsilcileridir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün vatanımızda hür ve bağımsız yaşıyor, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz.”
“Her beklentiniz bizim sorumluluğumuzdur”
Devletin her zaman gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Devletimiz dün olduğu gibi bugün de gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanındadır. Her bir derdiniz bizim derdimiz, her bir beklentiniz bizim sorumluluğumuzdur” dedi.
Gazilere gösterilecek en anlamlı vefanın vatana, bayrağa, ezana, istiklale, Cumhuriyet’e ve kardeşliğe sahip çıkmak olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı. Yılmaz, hayatta olan gazilere ve ailelerine sağlık ve huzur diledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
1 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
1 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
1 ay önce